Stakingsdreiging bij VDL Castings Heerlen

foto: iStock
Gepubliceerd op 15/03/2024 om 16:53
Laatst bewerkt op 15/03/2024 om 17:27

Werknemers bij VDL Castings in Heerlen dreigen met acties. Ze vinden de ontslagvergoeding die het bedrijf biedt beneden de maat.

Het gaat om zo'n 120 medewerkers die hun baan verliezen omdat de ijzergieterij na de zomer dicht gaat, vertelt Ed Leunissen van vakbond CNV aan ZO-NWS. 

VDL biedt niet meer dan een derde maandsalaris per gewerkt dienstjaar. Dat is volgens de bonden niet meer dan standaard. De bonden zetten in op anderhalf keer zoveel. Ook zit het veel werknemers niet lekker dat VDL de werknemers elders in het concern wil onderbrengen. Voor het personeel bij VDL Castings in Heerlen betekent dit dat ze alleen in Brabant aan de slag kunnen. 

Nu de gesprekken tussen VDL en de vakbonden zijn vastgelopen gaat maandag de ondernemingsraad met de directie om tafel. Als in dit gesprek geen vooruitgang wordt geboekt worden acties overwogen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties