Stadsdichter Heerlen naar finale NK Poetry Slam

foto: Pascal Moors
Gepubliceerd op 15/09/2023 om 11:45
Laatst bewerkt op 15/09/2023 om 11:55

Sven Vek, stadsdichter van Heerlen, staat in de finale van het NK Poetry Slam 2023. Hij is daarmee, na Merlijn Huntjens, de tweede stadsdichter van Heerlen die in het NK terechtkomt.

Vek schreef in zijn periode als stadsdichter van Heerlen meerdere gedichten over en voor de stad. In totaal nemen acht poetry slammers het tegen elkaar op in een verbale wedstrijd op zaterdag 23 september in de TivoliVredenburg in Utrecht. De dichters moeten niet alleen een driekoppige vakjury overtuigen, maar ook het publiek. De slammer waar het publiek de meeste decibellen voor produceert in de laatste ronde, gaat met de winst naar huis, en mag zichzelf Nederlands Kampioen Poetry Slam noemen.

Vek won vorig jaar de Borderlines Euregion Poetry Slam in Heerlen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties