Stadionverbod VVV-supporters wegens ongeregeldheden in Kerkrade

foto © ZO-NWS | Sven Berends
Gepubliceerd op 14/10/2022 om 10:51
Laatst bewerkt op 14/10/2022 om 11:02

Drie supporters van VVV-Venlo hebben een stadionverbod opgelegd gekregen vanwege ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Roda JC. Na de wedstrijd afgelopen vrijdag misdroegen ze zich buiten het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Een kleine groep VVV-supporters ging daar de confrontatie aan met de Mobiele Eenheid van de politie. Tijdens onderzoek naar de ongeregeldheden kwamen de drie supporters in beeld. Voor het aanrichten van schade en geweldpleging heeft één persoon heeft een stadionverbod van 18 maanden gekregen en twee personen zijn 30 maanden niet welkom in voetbalstadions.

Buiten het stadion werden vertrekkende bussen met VVV-supporters bekogeld met stenen. Twee bussen raakten daarbij beschadigd. 

VVV-Venlo zegt in een reactie het te betreuren dat een kleine groep het verpest voor de overgrote meerderheid en distantieert zich van de acties van deze groep. "Het onderzoek naar de gebeurtenissen in Kerkrade loopt nog steeds en de club treedt hard op tegen dergelijk gedrag. Het is dan ook niet uitgesloten dat er nog meer stadionverboden volgen."

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties