Staatssecretaris praat vrijdag in Beekdaelen over Awacs

Gepubliceerd op 12/09/2022 om 10:43
Laatst bewerkt op 12/09/2022 om 10:52

Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat (VVD) komt vrijdag naar Beekdaelen om te praten over de problematiek rondom de Awacs-basis. In het gemeentehuis in Schinnen gaat hij dan in gesprek met Beekdaelen en Brunssum, de regio Parkstad en de provincie. 

Op de agenda staan de overlast van de Awacs-vliegtuigen, de toekomst van de basis na 2035 en het instellen van een leefbaarheidsfonds. Dat laatste is een compensatie van 200 miljoen euro die de gemeenten Beekdaelen en Brunssum eisen voor de jarenlange overlast van de AWACS-vliegtuigen. 

In 2020 kwam toenmalig staatssecretaris van Defensie Barbara Visser op bezoek om over Awacs te praten. Ze kwam met lege handen want het overleg leverde uiteindelijk niets op. Of Van der Maat vrijdag toezeggingen kan doen aan de regio is ook nog maar de vraag.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties