Staatsbosbeheer kapt zieke bomen in de Putberg

foto: iStock
Gepubliceerd op 22/12/2023 om 11:05
Laatst bewerkt op 22/12/2023 om 11:14

Staatsbosbeheer gaat volgende maand werken aan natuurherstel in de Putberg bij Ubachsberg. Daartoe wordt een aantal bomen gekapt maar er worden ook nieuwe aangeplant.

Het gaat voornamelijk om zieke bomen die weggehaald worden. Door het hakhoutbeheer komt er meer licht op de bodem en dat is beter voor de ontwikkeling van de vegetatie. Gezonde bomen en bijzondere struiken blijven staan, zo laat de gemeente Voerendaal weten.

Voor de werkzaamheden worden geen machines gebruikt omdat het gaat om een kwetsbaar stuk natuur. De werkzaamheden starten naar verwachting in de tweede week van januari en duren ongeveer twee weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties