Spelersleegloop dreigt bij Roda JC, maar wel hoger spelersbudget

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 20/05/2024 om 08:51
Laatst bewerkt op 20/05/2024 om 08:55

Roda JC moet vrezen voor het vertrek van een groot aantal basiskrachten na het mislopen van promotie naar de Eredivisie. Wel wil de club het spelersbudget voor komend seizoen verhogen. "Het budget wordt in ieder geval niet verlaagd", zegt manager voetbalzaken Robbie Servais tegen ZO-NWS.

Vaststaat dat de basisspelers Matisse Didden (naar FC Utrecht), Sami Ouaissa (naar NEC), Walid Ould-Chikh, Boyd Reith (foto) en Teun Bijleveld (dit drietal wil 'hogerop') de Kerkraadse club verlaten. Verder keert de gehuurde doelman Calvin Raatsie, ook hij was sinds zijn komst naar Kerkrade basisspeler, terug naar FC Utrecht. Of hij opnieuw voor Roda uitkomt is nog maar de vraag. Datzelfde geldt ook voor de van Sparta Praag gehuurde spits Václav Sejk.

Sejk 'verdreef' de Duitser Maximilian Schmidt uit het basiselftal van Roda JC. Schmidt is gehuurd van het zaterdag naar de Tweede Bundesliga gedegradeerde FC Köln. Roda praat nog met zowel Sparta Praag als FC. Köln over mogelijkheden voor komend seizoen. Ook linksbuiten Lennerd Daneels, in de voorbije competitie goed voor zeven doelpunten, vertrekt zo goed als zeker uit Kerkrade. Roda JC heeft eerder al, uit kostenoverweging, de optie in zijn aflopende contract niet verlengd. 

En dan is er nog linksbuiten Enrique Peña Zauner. De Duitse-Venezolaan kwam aan het begin van dit seizoen naar Kerkrade, veroverde een basisplaats en scoorde regelmatig. Roda lichtte enige tijd geleden de optie in zijn contract. Daardoor ligt hij tot medio 2025 contractueel vast in het Parkstad Limburg Stadion.

“Als er clubs geïnteresseerd zijn in hem en andere spelers, kan er worden gepraat", zegt Servais. “Afwachten wat eventuele geïnteresseerde clubs bereid zijn te betalen. Het liefst willen we dat Zauner bij Roda JC blijft." Dinsdag overlegt het 'technisch hart' over de kosten die gemoeid zijn met het aantrekken van nieuwe spelers. Roda heeft sowieso linksback Koen Jansen van Jong PSV op het oog als versterking voor komend seizoen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties