Speelfilm Stoffig Licht bijna klaar

foto: iStock
Gepubliceerd op 16/04/2024 om 09:37
Laatst bewerkt op 16/04/2024 om 10:10

Na een draaiperiode van meer dan twee jaar is de avondvullende speelfilm "Stoffig Licht" bijna klaar. Voor de laatste loodjes moeten de makers opnieuw op zoek naar geldschieters. 

"Stoffig Licht" vertelt het verhaal over een Drents gezin dat in de jaren '50 naar Zuid-Limburg verhuist, op zoek naar een nieuw bestaan. In de steenkoolmijnen vindt vader Derk werk maar het valt het protestantse gezin zwaar zich in de overwegend katholieke omgeving te handhaven. 

Het was de droom van de Schinveldse regisseur Maarten Diederen om deze speelfilm te maken. In 2018 kregen de eerste plannen vorm. Na intensieve crowdfunding zijn de filmopnames in 60 dagen gerealiseerd. Er is gedraaid in Drenthe en in Limburg.

Voor de afwerking van de film en de presentatie is het team van Diederen opnieuw op zoek naar geldschieters. Als alles volgens plan verloopt gaat "Stoffig Licht" komend najaar in première.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties