Sollicitatieprocedure nieuwe AD Roda in afrondende fase

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 26/09/2021 om 13:52
Laatst bewerkt op 26/09/2021 om 13:59

Roda JC is in de afrondende fase met een opvolger voor de vertrekkende algemeen directeur Martijn Wismans. Dat blijkt uit interne informatie waar ZO-NWS over beschikt. Tegelijkertijd ontbreekt het in de top van de Kerkraadse club nog altijd aan een toezichthouder op voetbaltechnisch gebied. 

Afgelopen week meldde zich een geïnteresseerde kandidaat met ambities om de functie van algemeen directeur in Kerkrade te gaan vervullen bij Joop Janssen, voorzitter van de raad van commissarissen bij Roda. De man schreef een uitgebreide sollicitatiebrief, maar kreeg niet veel later al bericht dat solliciteren niet meer mogelijk is omdat de Kerkraadse club in de afrondende fase zit voor wat betreft de opvolger van Wismans. 

Afhakende sponsors
Die gaf eerder aan in het najaar zijn biezen te pakken in het Parkstad Limburg Stadion. Daarmee is hij nauwelijks een jaar werkzaam geweest als grote baas van de Roda-organisatie. Een tijd waarin hij volgens ingewijden ook te maken kreeg met sponsoren die afhaakten of hun geld terugwilden tijdens een tijd vol met coronamaatregelen en lege stadions. Wismans, een rustige AD die moest wennen aan de jungle die het voetbalwereldje kan zijn, probeerde er echter ondanks forse kritiek het beste van te maken. 

Naar buiten toe zag je hem echter bijna nooit, net zoals RvC-preses Joop Janssen zo goed als niet in de openbaarheid te zien is. Iets wat eigenlijk niet kan bij een profvoetbalclub die Roda JC is. Je zult je bedrijf op gezette tijden moeten presenteren en naar buiten toe verkopen. Janssen kiest echter voor de achtergrond, als vooruitgeschoven pion van de Phoenix-groep, een groep regionale ondernemers die Roda financieel voor in totaal drie jaar ondersteunt. 

Vertrokken Claudia Keuters
Dat Claudia Keuters onlangs uit de RvC bij de eerstedivisionist stapte, werd door de Kerkraadse club zelf nooit gecommuniceerd. Keuters kon zich volgens bronnen binnen het Parkstad Limburg Stadion niet langer verenigen met het solistische optreden van Joop Janssen, maar was de afgelopen dagen niet bereikbaar om nader commentaar te geven op haar plotselinge besluit. 

Geen vervanger Trost
Voorzitter Janssen zit in de raad van commissarissen op dit moment alleen nog met Ralph Bongaerts, omdat eerder ook al Robert-Jan Lambrichs er na interne onvrede de brui aan gaf, de genoemde Keuters vertrok en ook clubicoon René Trost zijn functie op het spreekwoordelijke pluche neerlegde. Dat laatste is inmiddels al maanden geleden, maar een vervanger voor de oud-verdediger is nog altijd niet aangesteld. 

Hierdoor bestaat het technisch vernuft qua beleidsbepaling bij Roda op dit moment uit hoofdtrainer Jurgen Streppel en hoofdscout Toine van Mierlo, een man die het liefst op de achtergrond werkt. Een technisch directeur is er immers door het gedwongen vertrek van Jeffrey van As al geruime tijd niet meer en ook een toezichthouder voetbaltechnische zaken - die nauwgezet in de gaten houdt wat er op de werkvloer voor een beslissingen worden genomen - is er zoals gezegd niet. 

Wat meer voetbaltechnisch verstand in de top van Roda, zou de club niet slechter maken. En zou qua controlerende functie ook gewoon nodig zijn, temeer omdat Roda vorig jaar zelf koos voor een organisatiestructuur met een directie en een raad van commissarissen als toezichthoudend orgaan. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties