Solide Roda JC speelt gelijk in Deventer

Gepubliceerd op 2/04/2021 om 19:43
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Roda JC heeft in Deventer vrijdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. 

De Kerkraadse club acteerde in de eerste helft tegen de Deventenaren van trainer Kees van Wonderen, één van de best spelende ploegen in de Keuken Kampioen Divisie, als bovenliggende partij. De Kerkradenaren voetbalden zich vaak keurig onder de druk van de thuisclub uit en creëerde zich een handvol kansen.

Amir Absalem kon opstomen over de linkerkant tot aan de achterlijn, maar zijn voorzet miste de benodigde precisie. Vlak daarna vuurde spits Dylan Vente een venijnig schot af op het Go Ahead-doel, maar de gastherengoalie kon de bal moeizaam uit het doel stompen.

De Eagles wisten daar weinig tot geen gevaar aan de andere kant tegenover te stellen. En dat was ook een verdienste van de verdediging van de ploeg van trainer Jurgen Streppel, die stond als een huis.

Een dik kwartier na rust was het wederom Vente, na een splijtende pas van Erik Falkenburg, die de openingstreffer op het scorebord kon zetten, maar zijn schuiver stuitte op een voet van de Go Ahead-sluitpost.

De Van Wonderen-formatie kreeg na zeventig minuten echter de beste kans op het eerste doelpunt van de wedstrijd. Botos werd diepgestuurd, passeerde zelfs de uit zijn doel komende Jan Hoekstra, maar schoot de bal daarna niet waar hij dat zo graag wilde: tegen het net.

Hierdoor bleef het spannend en leek het erop dat wie er daadwerkelijk zou gaan scoren in dit duel, ook direct de winnaar zou worden. Maar die kwam er uiteindelijk niet omdat de score dubbelblank bleef. 

 

Advertenties