VIDEO: Slordig Fortuna moet in slotfase buigen voor FC Utrecht

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 20/03/2021 om 16:12
Laatst bewerkt op 20/03/2021 om 19:51

Fortuna Sittard heeft zaterdag verloren van FC Utrecht. De ploeg van Sjors Ultee hield lang stand, maar moest in de slotfase toch zijn meerdere erkennen in de Domstedelingen.

Het enige doelpunt werd gescoord door invaller Adrián Dalmau.

Fortuna speelde een slordige eerste helft. Diverse passes rolden over de zijlaan of kwamen rechtstreeks in de voeten van een Utrecht-speler terecht. Hoewel FC Utrecht niet onverdienstelijk aan de wedstrijd begonnen, bleef een vroeg openingsdoelpunt uit.

Het regende kansen voor de ploeg van René Hake. Fortuna-keeper Yanick van Osch moest in de vijfde minuut al paraat staan op een inzet van FC Utrecht-spits Gyrano Kerk. Kort daarna moest Van Osch weer aan de bak en voorkwam hij dat een schot van Hidde ter Avest in de touwen verdween.

In het tweede bedrijf kwamen de Sittardenaren iets sterker voor de dag en kreeg de club een handje vol mogelijkheden. Uitbraken van Zian Flemming en Lisandro Semedo werden echter niet omgezet in kansen. 

Tien minuten voor tijd kreeg FC Utrecht dan toch loon naar werken. De defensie van Fortuna wist de bal niet uit de zestien te werken. Het leer kwam pardoes voor de voet van invaller Dalmau die de bal, van dichtbij, kiezelhard binnenschoot.

Fortuna kwam de klap niet meer te boven en kon de achterstand niet meer ongedaan maken. Daarmee zien de Sittardenaren FC Utrecht op de ranglijst uitlopen naar zes punten. Fortuna blijft na de nederlaag op de elfde plek staan in de Eredivisie.
 

Advertenties