Slachtoffer indringer Voerendaal spreekt: "Kaak en zes ribben gebroken"

Track'88
Gepubliceerd op 19/03/2024 om 11:58
Laatst bewerkt op 20/03/2024 om 11:00

Eén van de slachtoffers van een gewelddadige indringer in een woning aan de Steinweg in Voerendaal bijna twee weken geleden, heeft zijn kaak en zes ribben gebroken tijdens de aanslag op zijn leven. Tegenover ZO-NWS vertelt de man (53) voor het eerst openhartig zijn verhaal.  

"We hadden vrienden op bezoek gehad en lieten die rond half één 's nachts uit", begint de gehavende bewoner van het vrijstaande huis in het buitengebied van Voerendaal zijn relaas. "Ik ging daarna meteen naar de wc en hoorde op dat moment iemand op het grindpad van ons huis aan komen lopen. Daarna ging meteen de bel."

Gestoken met snoeischaar
De Voerendaler was op dat moment in de veronderstelling dat zijn vrienden weer voor de deur stonden. "Ik dacht nog: die zijn iets vergeten. Dus ik opende nietsvermoedend de voordeur en werd toen meteen aangevallen door een voor mij onbekende man. Hij begon keihard op mij in te slaan en stak me meerdere malen met een snoeischaar die hij bij zich had."

Eén grote geweldsexplosie volgde. Er was vrijwel meteen bloed te zien als gevolg van  de steekwonden in hal van het chique woonhuis. "Ik riep in meerdere talen wat hij van me moest, probeerde zo contact met hem te krijgen. Maar hij zei in eerste instantie niks. Mijn vriendin was inmiddels poolshoogte komen nemen, waardoor de aanvaller zich ook richtte op haar."

Het inmiddels zwaargewonde slachtoffer aarzelde geen moment en besloot heel moedig om te proberen zo snel als mogelijk een einde te maken aan dit brute gevecht. Ruim een week na dit geweldsincident laat hij tijdens het interview met gebaren zien hoe hij precies op dat moment handelde, voor zijn leven moest vechten. 

Klem gepakt
"Ik kreeg de kans om hem na enige tijd stevig vast te grijpen. Ik had hem klem om zijn nek met alle kracht die ik nog had. Toen riep hij plots: 'Stop'. Wij zagen aan zijn gezicht dat hij in een psychose zat, zijn gezicht was een soort van pokerface. Terwijl mijn vriendin meteen heel moedig de politie belde, rukte de indringer zich uiteindelijk los en rende weg."

Zijn hulpeloze en compleet verbijsterde slachtoffers zeer fors gewond achterlatend. De openhartige Voerendaler schraapt even zijn keel en vertelt dan verder: "Voordat ik het goed en wel doorhad, zag ik buiten zwaailichten en stond het hier al vol met politieauto's en agenten. Die waren gelukkig snel ter plaatse."

Werken onmogelijk
"Ik heb een kaak en zes ribben gebroken", vervolgt de vijftiger terwijl hij wijst naar zijn flink gehavende gezicht waarin nog hechtingen te zien zijn. Werken bij de Universiteit van Maastricht, waar hij een functie als secretaris bekleedt, gaat voorlopig niet. "Ons leven is compleet veranderd. Gelukkig leven mijn collega's heel erg mee."

"Als ik nu 's avonds naar de schuur moet, neem ik altijd een zaklamp mee. Ik ben een stuk alerter geworden. En als vrienden of kennissen nu komen eten, vragen we altijd of zij niet te laat naar huis willen gaan omdat we geen mensen meer op een heel laat tijdstip willen uitlaten. Natuurlijk houdt ons dit bezig. Ons leven gaat verder, je moet, maar we praten er hier thuis samen ook veel over." 

De in eerste instantie gevluchte verdachte (24), werd in Heerlen op maandag 11 maart opgepakt terwijl de bovengenoemde slachtoffers nog in het ziekenhuis lagen. Inmiddels zijn zij weer thuis om verder te revalideren. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats zit nog altijd in voorarrest en wordt verdacht van poging tot doodslag. 

Hulp van instanties
"Het feit dat hij gepakt is, maakt het voor ons ietsjes gemakkelijker. Hij kan hierdoor niet meer terugkomen naar ons, als je begrijpt wat ik bedoel. Die vrees is er in ieder geval niet meer. We krijgen van alle mogelijk instanties hulp en ook is er nog altijd contact met de politie", aldus het mannelijke slachtoffer. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties