Slachtoffer dodelijke schietpartij Hoensbroek is man (29) uit Aken

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 3/05/2021 om 09:06
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De man die zondag rond 17.30 uur op de Schuureikenweg in Hoensbroek midden op straat werd doodgeschoten, is een 29-jarige man uit Aken. Dat bevestigt de politie maandag desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

Volgens politiewoordvoerster Diana van Lieshout wordt er dinsdag sectie op het lichaam van de Akenaar verricht. "We hebben inmiddels een voertuig gevonden in verband met deze zaak dat op sporen onderzocht zal worden. Over de toedracht van de schietpartij is op dit moment nog niks bekend." 

Het slachtoffer reed in een zilvergrijze auto van het merk Crysler. De deur van het bestuurdersportier stond open. De man lag aan de achterkant van zijn voertuig. Hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar de man overleed ter plekke aan zijn ernstige verwondingen.

Volgens een omstander was het slachtoffer in zijn borst en zij door kogels geraakt. Voor de hulpverlening werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De politie heeft in die omgeving nog een poos gezocht naar de verdachten. Daarvoor werden een politiehelikopter en speurhonden ingezet, maar ze werden nergens meer aangetroffen.

Advertenties