Sint Maarten in Schinveld opnieuw afgelast

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 1/11/2021 om 10:01
Laatst bewerkt op 1/11/2021 om 10:14

De geplande viering van Sint Maarten in Schinveld op 11 november gaat niet door. Het organiserende Hoej-Hoej-Comité heeft dat besloten omdat de organisatie vanwege de coronamaatregelen teveel inspanning zou vergen.

Het evenement zou alleen bezocht mogen worden door gevaccineerden of mensen met een negatief testbewijs, omdat het volgens de regels van de overheid een zogeheten stationair evenement is. Naast toegangscontrole zou ook het terrein afgezet moeten worden met hekken. 

De Hoej zegt niet over de menskracht en middelen te beschikken om aan deze regels te voldoen. "Deze maatregelen hebben flinke invloed op het open karakter van de Sint Maarten-viering en daarom heeft het comité een optelsom gemaakt en besloten het evenement af te gelasten", laat het comité weten.

Vorig jaar kon de viering van Sint Maarten ook al niet doorgaan vanwege de coronacrisis.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties