In deze plaatsen kun je Sinterklaas ontmoeten

foto © ZO-NWS | Hans van der Haijden
Gepubliceerd op 16/11/2023 om 09:46
Laatst bewerkt op 17/11/2023 om 09:57

Sinterklaas krijgt het weer druk de komende weken. De goedheiligman heeft laten weten dat hij ook dit jaar weer naar de gemeenten in Parkstad Limburg komt.

Brunssum
Zaterdag 18 november om 13.45 uur verschijnt hij in de Kerkstraat in Brunssum. Dan volgt een meet en greet in winkelcentrum de Parel. Voor en na het sintbezoek zijn er activiteiten voor de kinderen en wordt er gedanst door Kevin en Bibi van studio Hellenbrand.

Schinveld
De sint moet zich komende zaterdag haasten want hij wordt ook in het burgemeester Adams sportpark in Schinveld verwacht. Om tijd te rekken gaat hij zich daar verstoppen zodat de kinderen hem moeten zoeken. Vanaf 14.30 uur start bij de tennisvereniging een speurtocht naar de sint. Die duurt ongeveer een half uur en in die tijd kan Sinterklaas zich even ontspannen.

Landgraaf
Sinterklaas neemt zaterdag 18 november al vroeg zitting in Winkelcentrum Op de Kamp. Daarvoor gaat het om 10.00 uur in optocht vanaf de Dormig naar het winkelcentrum. Daar is tot 17.00 uur een Meet en Greet in het pand aan het Raadhuisplein 3.

Heerlen
Op zondag 19 november wordt de goed heiligman in de binnenstad van Heerlen ontvangen. Vanaf 13.30 uur is er voor kinderen een muzikaal omlijst voorprogramma op de Bongerd. Tegelijkertijd vertrekt de Sint met zijn pieten vanuit de Geleenstraat met de Blauw Sjuut voor een rondgang door het centrum. Om 14 uur wordt Sinterklaas feestelijk onthaald op de Bongerd.

Kerkrade
Op zaterdag 25 november trekt de sint in optocht door het centrum van Kerkrade. Vanaf 13.30 uur is de feestelijke stoet langs de route Kapellaan-Markt-Hoofdstraat-Grupellostraat te bewonderen. Sinterklaas trekt dan wandelend door de stad. Op zondag 26 november neemt hij uitgebreid de tijd om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk in de HuB te ontmoeten. 

Ubachsberg
Sinterklaas komt op verzoek van de stichting Jeugdwerk Ubachsberg naar het multifunctioneel centrum aan de Schoolstraat. De activiteit op zaterdag 25 november is bedoeld voor de kinderen uit de groepen 1 tot en met 4, Zij zijn welkom tussen 13.00 en 16.00 uur.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties