Sibelco graaft mogelijk te dicht bij Brunssummerheide

Gepubliceerd op 28/11/2020 om 13:53
Laatst bewerkt op 28/11/2020 om 13:55

Als het aan Stichting Behoud Brunssummerheide ligt, moet Sibelco op de vingers getikt worden. Het bedrijf uit Heerlen zou te dicht en vooral te steil hebben afgegraven bij de Brunssummerheide.

Het zandwinningsbedrijf zegt zelf dat zij zich aan alle regels van de vergunning voldoen en dat de hellingen door optisch bedrog vaak steiler uitzien.

De stichting deed bij de provincie en gasunie melding van de activiteiten. De stichting is bang dat door het steile afgraven bij hevige regenval een deel van het natuurgebied Brunssummerheide kan wegspoelen of verzakken met alle gevolgen van dien. Vlak langs de grens van het zandwinningsbedrijf lopen een mountainbikeroute en een gasleiding.

Volgens de stichting moet Sibelco vijf meter van de terreinen wegblijven, die niet ontgrond gaan worden. Bovendien mag de hellingshoek maximaal 45 graden zijn.

De provincie heeft onderzoek laten verrichten naar de afgravingen en laat weten deze resultaten af te wachten. Wel is gebleken dat de grenzen van het grondstuk niet overeenkomen met de plekken waar hekwerken geplaatst zijn.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties