Serieuze buitenlandse interesse voor Roda JC-aanvaller Croux

Er is serieuze interesse voor Roda JC-aanvaller Jordy Croux, wiens contract aan het einde van dit seizoen in Kerkrade afloopt, om de Belg tijdens de nu lopende transferperiode over te nemen. Dat bevestigt technisch directeur Jeffrey van As maandag tegenover ZO-NWS. 

“Dit speelt ja, dat klopt. Ik weet natuurlijk de naam van de club maar die ga ik niet zeggen, net zoals ik ook niet wil bevestigen dat het om interesse vanuit het buitenland gaat”, legt Van As verder uit. “Er is geïnformeerd maar op dit moment is het nog niet zo concreet dat Jordy al bij ons weg is.” 

De 26-jarige Croux staat nog tot medio dit jaar onder contract bij de Kerkraadse club. De linkspoot is onder hoofdtrainer Jurgen Streppel niet altijd meer basisklant. De uit Hasselt afkomstige buitenspeler kwam in het verleden onder meer uit voor MVV, Willem II en doorliep de gehele jeugdopleiding van de Belgische topclub Racing Genk.

Mocht Croux - net zoals de vorige week naar India vertrokken Roland Alberg - tijdens de winterse transperiode inderdaad verkassen, dan komt er voor TD Van As nóg wat meer budget vrij voor eventuele versterking. 

Roda JC speelt vanavond (aanvang 18.45 uur) de uitwedstrijd tegen Jong AZ.