foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 19/05/2023 om 23:27
Laatst bewerkt op 20/05/2023 om 11:40

Roda JC heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel tegen Willem II. In Kerkrade werd het 2-2.

Beide keren kwam de thuisploeg op voorsprong, maar de Tilburgers die bij winst op de derde plek zouden eindigen en de vierde periode konden pakken, konden hun overmacht tegen 10 man niet uitbuiten.

In de beginfase van de wedstrijd was het doelman Loek Hamers die twee keer voorkwam dat Willem II op voorsprong kon komen.

Aan de andere kant was Dylan Vente wel succesvol en scoorde al na 13 minuten en daarmee ook  zijn 21ste doelpunt. Op dat moment stond hij in aantal gelijk gelijk met Lennart Thy van PEC Zwolle. De droom van topscorer van de eerste divisie viel echter al snel in duigen toen duidelijk werd dat Thy zelf ook gescoord had.

Vlak voor de pauze maakte Willem II de gelijkmaker en met een 1-1 stand gingen beide ploegen rusten. Na alweer een fraaie redding van doelman Hamers was het Boyd Reith die Roda op voorsprong bracht, maar binnen een minuut lag de bal ook in het Roda-doel en was de stand weer gelijk.

Niet lang daarna mocht verdediger Guus Joppen inrukken met een rode kaart na een stevige tackle op zijn tegenstander. Willem II, gesteund door een vol uitvak, probeerde het wel, maar Roda wist zich met kunst- en vliegwerk staande te houden, al was daar in de slotfase wel nog de paal voor nodig.

Door het gelijke spel is Roda op de 15de plek geëindigd.