Sectie: Gorilla GaiaZOO overleed aan hartfalen

foto: GaiaZOO
Gepubliceerd op 23/07/2021 om 10:36
Laatst bewerkt op 23/07/2021 om 10:45

Gorilla Makula van GaiaZOO in Kerkrade is overleden aan hartfalen. Dat blijkt uit onderzoek bij de faculteit dierengeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Sectie liet een sterk verzwakt hart zien.

Zilverrug Makula overleed een maand geleden in de dierentuin waar hij 16 jaar lang de leider van de groep was. De overleden gorilla was onderdeel van een internationaal fokprogramma en Makula bracht met succes nakomelingen voort.

Momenteel zoekt de coördinator van het fokprogramma voor de bedreigde Westelijke laaglandgorilla's de mogelijkheden voor een opvolger. "Dat kan nog een paar maanden duren, vanwege de benodigde vergunningen en de vele betrokken partijen", laat GaiaZOO weten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties