Scouts Voerendaal in Zuid-Korea worden geëvacueerd

foto: scouting Voerendaal
Gepubliceerd op 7/08/2023 om 09:07
Laatst bewerkt op 7/08/2023 om 09:44

De World Scout Jamboree in Zuid-Korea wordt verplaatst. Alle deelnemers worden geëvacueerd.

Het evenement wordt verplaatst omdat voor donderdag een wervelstorm in het gebied wordt voorspeld. "Het is ontzettend balen en we vinden het echt niet fijn dat we weg moeten, maar veiligheid van de jeugd gaat natuurlijk altijd voor", meldt meldt Maykel Kicken van Scouting Voerendaal vanaf het kamp in Zuid-Korea. "Gelukkig zijn we heel goed voorbereid op ongeveer alles, dus ook op dit. Op alle niveaus wordt er nu hard gewerkt aan een zo soepel mogelijke evacuatie".

Scouting Voerendaal is met zes leden afgereisd naar het grootst scoutingevenement ter wereld. De 50.000 scouts uit 159 landen kregen eerder al te maken met zeer warm weer op de locatie. Honderden scouts werden bevangen door de hitte en daarop besloten verschillende landen om zich terug te trekken. De Nederlanders bleven wel en de scouts uit Voerendaal lieten eerder aan ZO-NWS weten dat het goed met ze ging en dat ze het naar hun zin hadden.

Nu de wervelwind nadert en er zwaar weer wordt voorspeld worden alle deelnemers dinsdag vervoerd naar Seoul. Daar zullen zij worden opgevangen, waar door de Koreaanse overheid wordt gezorgd voor de benodigde faciliteiten, zoals slaapplekken, voeding en medische hulp. Daar wordt gezorgd voor een alternatief Jamboree programma inclusief een sluitingsceremonie op 11 augustus.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties