Schoolverlaters bezoeken Navo-hoofdkwartier JFC

foto: JFC Brunssum
Gepubliceerd op 15/05/2024 om 09:15
Laatst bewerkt op 15/05/2024 om 09:21

De schoolverlaters van basisschool De Boemerang uit Brunssum hebben op het Navo hoofdkwartier JFC het project De Soldatenmijn bezocht. Ze kregen een 90 minuten durende rondleiding met presentatie.

De Soldatenmijn gaat over de opkomst, hoogtijdagen en ondergang van de Nederlandse mijnindustrie en de daarbij behorende sociaaleconomische gevolgen. Maar ook welke maatregelen de Nederlandse overheid nam, om vervangende werkgelegenheid naar dit gebied toe te halen. Een van die maatregelen was in 1967 het binnenhalen van een Navo-hoofdkwartier Afcent uit Frankrijk.

"De kinderen hebben het fantastisch gedaan", aldus juf Mara. "Ik ben trots op ze, hoeveel ze zich nog wisten te herinneren van wat ik ze geleerd heb over de mijnen en de Tweede Wereldoorlog."

foto: JFC Brunssum

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties