Schoolsportolympiade Voerendaal gestart

Foto: gemeente Voerendaal
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 8/09/2023 om 10:28
Laatst bewerkt op 8/09/2023 om 10:34

In Voerendaal is vrijdag de 32ste editie van de Schoolsportolympiade gestart.

Alle basisscholen in de gemeente nemen deel aan de sportactiviteit. Verenigingen, scholen en vrijwilligers maken het mogelijk dat honderden kinderen deel kunnen nemen. 

De leerlingen gaan in groepjes allerlei sportieve activiteiten doen bij verenigingen en clubs rondom sportcomplex de Joffer in Voerendaal.

De schoolsportolympiade is ontstaan om kinderen te stimuleren te bewegen en ze kennis te laten maken met verschillende sporten. De olympische gedachte van sport wordt tijdens deze dag versterkt. Ieder groepje leerlingen vertegenwoordigt een land. Voerendaal doet al sinds de start mee aan de schoolsportolympiade, dit is alweer de 32ste editie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties