Schoenfabriek Emma grijpt naast Koning Willem I Plaquette

Gepubliceerd op 24/05/2022 om 08:37
Laatst bewerkt op 24/05/2022 om 08:46

Emma Safety Footwear heeft de prestigieuze Koning Willem I Plaquette niet gekregen. De prijs in de categorie Duurzaam Ondernemerschap ging naar MUD Jeans in Amsterdam.

De schoenfabriek was bij de laatste drie genomineerden overgebleven. Aanvankelijk waren 12 ondernemingen in de race voor de prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan ondernemers die scoren op het gebied van duurzaamheid.

Schoenfabriek Emma zat voorheen in Treebeek en verhuisde enkele jaren geleden naar Kerkrade vanwege plaatsgebrek. Daar beschikt het bedrijf, dat marktleider is in de Benelux op het gebied van veiligheidsschoenen, over een zeer moderne productielijn. In 2020 werd het overgenomen door Hultafors Group AB dat 100 procent van de aandelen bezit.

Emma is begonnen als schoenfabriek voor mijnbedrijf. Na de sluiting van de mijnen maakte de schoenenfabriek jarenlang deel uit van het sociale werkbedrijf Licom. In 2013 werd Emma geprivatiseerd. Sindsdien is de omzet van het bedrijf gestegen van 12 naar 23 miljoen euro.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties