VIDEO: Schinveldse voetbaltrots Leuchter beslist vrouwentopper voor PSV

foto © ZO-NWS | Remko Kool
Gepubliceerd op 17/03/2021 om 20:50
Laatst bewerkt op 18/03/2021 om 08:38

Romée Leuchter heeft met de vrouwen van PSV woensdagavond op sportpark De Herdgang in Eindhoven de kraker tegen naaste titelconcurrent Ajax met 2-1 gewonnen. De talentvolle Schinveldse scoorde twee keer. 

De vrouwen van de Amsterdamse topclub startten de kraker als nummer drie op de ranglijst, twee punten achter de Eindhovense koploper. Ajax moest dus winnen wilde het nog kans maken op het kampioenschap. Maar winst zat er eigenlijk nooit in voor de ploeg van trainer en oud-prof Danny Schenkel. 

Het eerste bedrijf was rommelig om te zien, met veel ballen die onnodig over de zijlijn vlogen. Leuchter kwam als buitenspeelster bij de Eindhovense topclub niet echt veel in het spel voor. De Schinveldse probeerde na 35 minuten een schot op doel af te vuren, maar dit leverde niet meer op dan een zwabberbal die eindigde in het vangnet achter het gastendoel. 

Nauwelijks vijf minuten later was het wel raak. Leuchter stond slim vrij in het strafschopgebied en prikte met de binnenkant van haar rechtervoet de openingstreffer tegen de Brabantse touwen: 1-0. Hiermee verdubbelde ze haar doelpuntentotaal dit seizoen. 

Leuchter is overigens na de inmiddels gestopte Miranda Valkenberg, die in het verleden de eerste treffer voor Roda JC in de Eredivisie scoorde en in de hoofdklasse speelde, de tweede speelster uit Schinveld die succesvol is in de top van het vrouwenvoetbal. 

Na de rust sloeg Leuchter voor de tweede maal genadeloos toe. De rechtsbuiten draaide zich in het strafschopgebied zeer behendig vrij schoof beheerst de 2-0 tegen de touwen waardoor haar team op rozen zat: 2-0. Een kwartier voor tijd verliet een moegestreden Leuchter het veld in de Eindhovense bossen. 

In blessuretijd verkleinde Marjolijn van den Bighelaar de achterstand voor Ajax nog tot 2-1, maar dat was tevens de eindstand. 

Advertenties