Schinveldse Miquel P. (24) weer gepakt: in cel om nieuwe amfetaminezaak

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 19/01/2023 om 15:33
Laatst bewerkt op 19/01/2023 om 17:16

De in juni 2021 in zijn woning in Schinveld beschoten Miquel P. (24), zit vast in een nieuwe zaak rondom de productie van amfetamine.

Dat blijkt uit politiestukken die ZO-NWS heeft ingezien en wordt bevestigd door meerdere betrokkenen bij deze zaak. P. is ook al geruime tijd verdachte in een andere grote drugszaak.

Miquel P. is de zoon van Sandro P. (46), al jarenlang een bekende in de Limburgse drugswereld. Miquel en zijn vader zijn al geruime tijd verdachten in een lopende zaak waarin een opslagplaats voor drugs werd ontdekt in Heerlen en een soort drugsfabriek werd ontmanteld in Maastricht. In die zaak werd de rechtbank gewraakt. De wrakingskamer heeft zich hier op 19 januari over gebogen en binnen twee weken zal er een uitspraak volgen.

De voorlopige hechtenis van twintiger Miquel P. en zijn vader werd in bovengenoemde zaak onder strenge voorwaarden geschorst maar Miquel zit nu toch weer achter slot en grendel in verband met een ander onderzoek van de recherche. Dit werd eind vorig jaar gestart nadat er bij de politie via Meld Misdaad Anoniem informatie was binnengekomen over verdachte activiteiten bij een pand aan de Kloosterstraat in Landgraaf.

Ook kwam er via het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie informatie binnen waarin stond dat Miquel P. en zijn vader Sandro grote hoeveelheden aceton, een grondstof voor de productie van amfetamine, kochten bij een bouwmarkt in Maasmechelen. Via de Belgische autoriteiten kreeg de Limburgse recherche de beschikking over camerabeelden van de desbetreffende winkel, vlak over grens bij Stein.

Hierop was onder andere Miquel P. te zien. Hij werd op 22 december vorig jaar aangehouden blijkt uit politiestukken. P. zit sindsdien vast. Naast Miquel P. is er nog een tweede man, een 29-jarige inwoner van Landgraaf, als verdachte aangemerkt. Renate Peters, woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) geeft aan dat zij geen reactie kan geven “omdat het hier een lopend onderzoek betreft.” Marijn Zuketto, advocaat van Miquel P., wilde geen commentaar geven op de nieuwe aanhouding van zijn cliënt.

Peter van Geelkerken, raadsman van de tweede man bij wie een zogeheten stash voor de opslag van drugs en chemicaliën werden gevonden, bevestigt dat zijn cliënt als verdachte is aangemerkt. “Hij is inmiddels op vrije voeten gesteld. Meer kan ik op dit moment niet hierover zeggen.” Miquel P. werd op 12 juni 2021 beschoten in zijn woning aan de President Kennedystraat in Schinveld. Een man uit Spijkenisse werd hiervoor vrijgesproken door de rechtbank.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties