Schinvelds lid beruchte Parkstadbende nu in cel voor autodiefstallen

Gepubliceerd op 29/06/2023 om 18:02
Laatst bewerkt op 29/06/2023 om 20:02

Een inwoner van Schinveld (30) wordt er door justitie van verdacht een rol te hebben gespeeld in een criminele organisatie die zich bezighield met diefstallen van auto’s, eerder dit jaar. De man zit in voorarrest, bevestigt zijn advocaat Arthur Vonken tegenover ZO-NWS.

Verdachte Justin de H. zou samen met anderen de diefstallen hebben gepleegd in Sittard-Geleen vanaf begin februari tot in de eerste week van maart dit jaar. De gepakte Schinveldenaar heeft tot toe gezwegen tijdens de verhoren door de recherche, vertellen opsporingsbronnen. 

Zijn raadsman Vonken weigert daar op in te gaan. “Ik ga inhoudelijk verder geen commentaar geven.” Justin de H. maakte in het verleden deel uit van de beruchte Parkstadbende, bestaande uit 75 vooral jeugdige leden. Die hield zich sinds 2015 bezig met woninginbraken, auto- en motordiefstallen, heling, wapens, witwassen en drugshandel in de Euregio Maas-Rijn.

Meerdere leden van de Parkstadbende zijn daarna ook weer opgedoken in andere strafzaken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties