Schimmert gehandhaafd, SV Brunssum degradeert

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 17/06/2024 om 08:06
Laatst bewerkt op 17/06/2024 om 12:31

Tijdens deze druilerige zondagnamiddag is SV Brunssum gedegradeerd naar de vijfde klasse. Ze speelden tegen Schimmert dat daardoor in de vierde klasse kon blijven. De Leeuw uit Brunssum redde het niet tegen Weert (0-3) en zag promotie daardoor aan zijn neus voorbijgaan.

Het was een nerveuze wedstrijd tussen SV Brunssum en Schimmert waarin de verlenging beslissend bleek te zijn. Vorige week speelden de ploegen ook al tegen elkaar, maar dan in Brunssum. Vandaag was het een thuiswedstrijd voor Schimmert dat uiteindelijk genoeg had aan een zwaarbevochten gelijkspel na 120 minuten.

Beide ploegen vertoonden in de eerste helft nerveuze trekjes. Het deed het spreekwoord 'paniekvoetbal' eer aan. In de tweede helft scoorde Brunssum uiteindelijk met de 0-1. Dit doelpunt zorgde er voor dat er verlengd werd. De thuisploeg scoorde tijdens de eerste verlenging de gelijkmaker.

In het laatste kwartier was het toch nog doorbijten voor Schimmert. De aanvaller van de ploeg kreeg namelijk een rode kaart.  Er werd daarna niet meer gescoord. Met de overwinning van vorige week en de gelijke stand zondag was het Schimmert dat in de vierde klasse kon blijven. Verliezer Brunssum gaat naar de vijfde klasse.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.