Schapen doodgebeten en zwaargewond door honden, politie zoekt eigenaar

Foto: politie
Gepubliceerd op 12/03/2023 om 07:24
Laatst bewerkt op 12/03/2023 om 07:45

De politie is dringend op zoek naar de eigenaar van een groepje honden dat in Brunssum zaterdag een kudde schapen heeft aangevallen. Hierbij is een schaap doodgebeten en eentje zwaargewond geraakt. 

De politie kreeg zaterdagmiddag rond 15.00 uur een melding van een oplettende getuige. De meldster gaf aan dat zij een man had zien lopen met meerdere honden aan de achterzijde van de USAG Basis aan de Kranenpool in Brunssum.

Langs het hek van de basis stond een kudde schapen binnen een omheining aangebracht door de schaapsherder. Volgens de politie liet een wandelaar hier zijn honden los dan wel kon hij niet onder controle houden in de buurt van de schapen.

De meldster en haar twee zoons waren getuige van het feit dat enkele schapen werden aangevallen door de honden van de wandelaar. Zeker één schaap is overleden en een andere viervoeter is zwaargewond geraakt.

Van het gepleegde feit zijn beelden gemaakt door de meldster en haar zonen. De verdachte is hierop zeer duidelijk te zien, laat de politie weten. Die is dringend op zoek naar de verdachte eigenaar van de honden.

Zijn signalement is: tussen de 55 en 65 jaar oud, grijs/wit haar, groene camouflagejas, groene broek. De verdachte had bij zich: meerdere honden, mogelijk vier, type bull terriër. Mogelijk Stafford.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties