Schaffrath: "Bal niet bij de Vernieuwingsgroep leggen"

Gepubliceerd op 8/03/2023 om 10:00
Laatst bewerkt op 8/03/2023 om 10:09

"Dat nu de bal bij de Vernieuwingsgroep wordt neergelegd vinden wij de omgedraaide wereld en dat betreuren wij ten zeerste". Dat zegt Hugo Schaffrath namens die partij als reactie op het opstappen van Leon Rijkx en Ton Kollée.

Die twee partijgenoten stapten dinsdagavond op omdat ze ontdaan waren na een interne evaluatie waarin de besluitvorming rond de locatie van een nieuw gemeentehuis besproken werd. Rijkx en Kollée kozen, in tegenstelling tot hun fractiegenoten, voor een gemeentehuis op industrieterrein de Horsel.

Dat is echter volgens Schaffrath niet het probleem. "Hun locatiekeuze voor het nieuwe gemeentehuis hebben we als partij van begin af aan gerespecteerd. Ter discussie stond het handelen van partijgenoot Rijkx in het afgelopen half jaar rond dit proces. We hebben hem aangesproken op het feit dat hij met regelmaat heeft aangegeven weinig vertrouwen te hebben in het college en in ambtenaren", laat Schaffrath weten in een reactie.

Dat Rijkx vijf keer vergaderde met een oppositiefractie over de locatie van het nieuwe gemeentehuis, zou ook tot spanningen hebben geleid binnen de Vernieuwingsgroep. 

Kollée koos na de evaluatie de kant van Rijkx en het duo gaat verder als afzonderlijke fractie in de gemeenteraad van Beekdaelen. Een nieuwe naam voor die partij is er nog niet. De Vernieuwingsgroep raakt daardoor 2 van de 7 zetels kwijt. De partij vormt samen met Beekdaelen Lokaal en het CDA de coalitie die met 16 van de 25 zetels nog een meerderheid heeft.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties