foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 20/08/2022 om 20:40
Laatst bewerkt op 20/08/2022 om 22:38

SC Cambuur pakt de volledige buit in Sittard en verplettert Fortuna met 1-4.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Cambuur werd afscheid genomen van Zian Flemming. Hij had een groot aandeel in de handhaving van Fortuna Sittard vorig seizoen. Na twee verloren wedstrijden thuis tegen Ajax en uit bij FC Twente moesten de drie punten "bijna verplicht" in eigen huis blijven.

Met de twee nieuwe aanwinsten Burak Yilmaz en Inigo Cordoba voor het eerst in de basis, zocht Fortuna in de beginfase gelijk de aanval en was Cambuur belust op counters. Het duurde slechts 10 minuten toen Mats Seuntjens op de linkerflank Cordoba diep stuurde. Yilmaz koos positie bij de tweede paal en ronde diens voorzet perfect af met de 1-0, waarna de Sittardse aanhang helemaal uit het dak ging.

Diezelfde Cordoba kreeg na 24 minuten de mogelijkheid om de score voor Fortuna uit te bouwen. Hij kon vrij doorlopen op keeper Virginia maar controleerde de bal onvoldoende. Fortuna domineerde over de hele linies waarbij zelfs achterin niets meer te merken was van het debacle één week eerder in Enschede. Cambuur was zelfs zo besluiteloos dat trainer Henk de Jong reeds twee spelers wisselde in deze eerste helft. Het bleef echter bij 1-0 met de rust.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Cambuur op gelijke hoogte kwam. Een zondagsschot van invaller Michael Breij verdween in de driehoek onhoudbaar voor keeper Yanick van Osch. Hierdoor bloeide Cambuur op maar Fortuna herpakte zich en Yilmaz als ook  Paul Gladon hadden de 2-1 op hun schoen.

Een half uur voor tijd mocht de derde debutant Cole Bassett zijn opwachting maken bij Fortuna, dat keeper van Osch mocht bedanken dat Cambuur niet op voorsprong kwam. Een schot van Roberts Uldrikis werd op katachtige wijze uit de driehoek tot corner verwerkt. Twaalf minuten voor tijd pakte Cambuur toch nog de volle buit. Mees Hoedemakers kreeg alle ruimte om aan te leggen en zijn schot van twintig meter verdween in de benedenhoek 1-2.

Het werd zelfs nog erger want dezelfde Mees Hoedemakers zorgde ook nog vlak voor tijd van de 1-3 en invaller Jesper ter Heide maakte er ook nog 1-4 van. Dit was tevens de eindstand. Na een toch overtuigende eerste helft stond Fortuna ook na drie wedstrijden weer met lege handen.