Sarath op Pad

Gepubliceerd op 10/11/2020 om 11:33

In de eerste aflevering van Sarath op pad gaan we langs op de camping in Colmont, gemeente Voerendaal. Sarath spreekt met campinggasten over het camperen in coronatijd.

In de zomerserie van ZO-NWS gaat hij met zijn Mc Cormick D214 uit de jaren 50 van de vorige eeuw langs op bijzondere plekken in Brunssum, Beekdaelen en Voerendaal.

In de tweede aflevering van Sarath op pad vinden we de presentator terug in de Schinveldse bossen. Hier gaat Sarath in gesprek met zanger Martin Hurkens.

Nu de laatste tour door China en andere optredens in het buitenland opgeschort zijn vanwege de coronacrisis, heeft Hurkens tijd gevonden voor een andere project.

In een nieuwe aflevering van Sarath op pad trekt de presentator zijn schoenen uit. Hij bezoekt namelijk het BloteVoetenPark in Brunssum. 

Met eigenares Malou Janssen spreekt hij over de ontwikkelingen van het bijzondere belevingspad aan de rand van het Schutterspark. 

Hoe bak je het lekkerste stukje vlees op de barbecue? Presentator Sarath Thissing krijgt dat haarfijn uitgelegd in een nieuwe aflevering van Sarath op pad.

Tess van Eijk uit Schinveld mag zich meester in het barbecuen noemen en beheerst de techniek als geen ander. Met een paar simpele regels slaagt elke barbecue, ook die van Sarath.

Presentator Sarath Thissing heeft op zolder een kunstwerkje van glas in lood gevonden. Er moet wel nog het één en ander aan gebeuren. 

Hiervoor brengt hij een bezoek aan Paul Thomissen in zijn studio. Naast het ontwerpen van nieuw projecten, houdt hij zich ook bezig met het herstel en restauratie van bestaand glas in loodwerk.

Sarath wordt al snel duidelijk dat zijn raampje een tijdrovend klusje wordt waarbij veel techniek komt kijken.

Sarath heeft het niet zo op bijen en wespen, want die weten hem regelmatig te vinden. In de serie Sarath op pad trekt hij toch de stoute schoenen aan voor een bezoek aan de bijenkasten op de Beukenberg in Oirsbeek.

IVN imker Danny Pluijmen vertelt hem meer over het leven, werk en nut van de kleine insecten. Gekleed in imker-kostuum durft Sarath een honingraat met duizenden bijen vast te houden voor de camera. Toch ontkomt hij niet aan enkele ferme bijensteken.

In deze nieuwe aflevering van de ZO-NWS zomerserie Sarath op Pad gaat Sarath op bezoek bij de familie Wimmers in Wijnandsrade.

De Wimmers runnen al vier generaties lang en honderd jaar een boerenfamiliebedrijf.

Hier gaat Sarath zijn eigen tractor uit 1958 vergelijken met die van de Wimmers. En dan blijkt dat de tijd niet bepaald stil heeft gestaan...

Advertenties