Samenscholingsverbod jongeren Landgraaf verlengd

foto © ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 29/03/2023 om 14:49
Laatst bewerkt op 29/03/2023 om 15:08

De gemeente Landgraaf is klaar met jeugdoverlast en verlengt daarom het samenscholingsverbod in drie gebieden met een half jaar.

Het verbod wordt verlengd in het gebied rondom het centrum van Schaesberg, Achter de Haesen en het centrum van Waubach.

In de gebieden mogen jongeren tot 23 jaar niet bij elkaar komen in groepen van drie of meer personen.

Om de ernstige overlast van jeugdigen aan te pakken, nam de gemeente eerder al maatregelen. Zo is er cameratoezicht, extra controles door boa’s en politie en inzet van straatcoaches en jongerenwerkers. Het afgelopen half jaar was volgens de gemeente al te zien dat deze aanpak van overlast werkt, waaronder het samenscholingsverbod.

Desalniettemin vindt de lokale driehoek het te vroeg om het bestaande samenscholingsverbod op te heffen. Dit omdat Jeugdoverlast blijkt toe te nemen in de periode maart tot september, als gevolg van langere avonden en beter weer. Ook vakantieperiodes en een groter aantal evenementen in de openbare ruimte spelen hierbij een rol.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties