RvC-lid Trost: Geen seconde aan ontslag Streppel gedacht

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 23/12/2020 om 08:49
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:02

Hij was jarenlang speler, trainer en werkzaam in de jeugdopleiding van Roda JC. Sinds een aantal maanden zit René Trost op de post technische zaken in de Raad van Commissarissen. ZO-NWS sprak uitgebreid met hem over de sportieve situatie van de Kerkraadse club. “Een schepje erop dat moet, laat dat duidelijk zijn.” 

Trost kent de club Roda JC na al die jaren van binnen en buiten. Sinds augustus zit hij op het spreekwoordelijke pluche in het Parkstad Limburg Stadion. Meer controleren dan uitvoeren moet hij, in tegenstelling tot vroeger, als RvC-lid. Dat bevalt hem wel, zo geeft hij aan. “Al hebben we elke maand pittige en ellenlange vergaderingen”, vertelt de 55-jarige oud-verdediger eerlijk. Alle begin is zoals vaak even wennen, ook voor Trost. 

De belangrijkste taak van de vijftiger is het toezicht houden op het functioneren van het onderdeel voetbal bij de Kerkradenaren. Ja, hij levert kritiek als dat nodig is, zo legt hij desgevraagd uit. “Ik heb veel contact met Jurgen Streppel en Jeffrey van As. We discussiëren veel, halen er soms zo’n bord bij en schuiven met poppetjes. Niet dat er dan zoals vroeger bij Huub Stevens videobanden door de lucht vliegen, maar we klankborden als mannen onder elkaar. Iedereen zegt dan zijn mening.”

Trost wil hierbij echter niet de betweter uithangen. “Ik moet daarbij wel aantekenen: ik heb ook niet de wijsheid in pacht he. Ik kan ook alleen maar zeggen wat ik ervan vind, net zoals de anderen dat dan ook doen. En voor wat betreft de selectie bepaalt uiteindelijk Jurgen.” Trost zag tot nu toe vrijwel elke thuiswedstrijd vanaf de eretribune, zo vervolgt hij zijn openhartige verhaal. 

“Dan zit ik in het stadion en zit er qua fans niemand op de tribune in verband met het coronavirus, dat vind ik nog steeds verschrikkelijk. In het begin mocht er wel publiek komen en toen waren de resultaten ook beter, dus ik denk echt dat die lege stadions invloed hebben op onze resultaten”, vervolgt de oud-speler en voormalig trainer van de Kerkradenaren. 

“Daarnaast vind ik dat je niet in een paar maanden een compleet nieuw elftal kunt ontwikkelen. Dat heeft niks met ervaring qua leeftijd in de selectie te maken, maar gewoon tijd nodig. We hebben veel gelijkgespeeld, teveel eigenlijk. Natuurlijk had ook ik gehoopt op meer, begrijp me niet verkeerd. In die wedstrijden hadden we ook winstkansen, daar hou ik me aan vast. Er moet een schepje op, laat dat duidelijk zijn. Maar denk je dat wij dat zelf niet weten? Ons doel blijft het halen van de play-offs, dat is niet veranderd.” 

Doordat de resultaten van Roda tot nu toe te wisselvallig zijn waardoor de Kerkraadse club qua door de top van de club uitgesproken ambities op een - te lage - tiende plek bivakkeert, zwelt de kritiek van de supporters aan het adres van trainer Streppel aan. Er klinken hier en daar geluiden als ‘Streppel raus’. 

Trost hierover: “Dat laat ik aan de fans. Wat mij betreft kan ik zeggen: Ik heb nog geen seconde, zelfs geen enkele knipper met mijn ogen, gedacht aan een ontslag van Jurgen. Behalve clubs als Cambuur en De Graafschap zijn er nog zoveel clubs voor ons binnen handbereik. Dus na een korte tijd rust moeten we gewoon verder gaan met waar we mee bezig zijn. In de rust die we nu hebben” 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties