Ruitersportcentrum Oirsbeek in shock na vondst drugslab

foto © ZO-NWS | Orange Media
Gepubliceerd op 21/02/2021 om 15:05
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De mensen van Ruitersportcentrum Daalderhof zijn in shock door de vondst van een drugslab in één van de gebouwen op het grote terrein aan de Douvenderweg afgelopen vrijdagavond. 

Terwijl op de manege zondagmiddag paarden rustig rondlopen en vele ruitersporters hun hobby aan het uitoefenen zijn, staat een nog immer geschrokken woordvoerster van Daalderhof voor het kantoortje bij de ingang. Ondanks de schrik staat ze ZO-NWS fatsoenlijk te woord. 

"Wij zijn nog altijd helemaal in shock", vertelt de aangeslagen vrouw. "Als ruitersportcentrum hebben wij hier helemaal niks mee te maken, maar we worden met de grond gelijkmaakt overal. Wij willen gewoon met rust gelaten worden, zodat de paardjes en de mensen kunnen sporten."

Een arrestatieteam van de Landelijke Eenheid van de politie viel vrijdagavond de manege aan de Douvenderweg binnen en trof daar een in werking zijnd drugslab aan. Volgens de politie gaat het om een klein zogeheten omzettingslab voor productie van grondstoffen voor synthetische drugs. Dat bleek zaterdag bij een inspectie door de Landelijke Faciliteit Ontmantelingen (LFO).

De LFO en een gespecialiseerd bedrijf hebben het drugslab zaterdag ontmanteld. In deze zaak werden drie mannen van 34 en 69 jaar oud opgepakt. Zij komen uit Amstenrade en Oirsbeek. Het trio zit nog steeds vast.

De advocaat van twee van de drie gepakte verdachten wilde zondag desgevraagd geen commentaar geven "omdat deze zaak heel erg gevoelig ligt". 

 

Advertenties