Ruim 6,5 ton voor aanleg promenade in Schutterspark

De promenade in het Schutterspark. foto: Gemeente Brunssum
Gepubliceerd op 27/02/2023 om 11:12
Laatst bewerkt op 27/02/2023 om 11:38

De gemeente Brunssum gaat voor ruim 655.000 euro een zogeheten promenade aanleggen in het Schutterspark in Brunssum. IBA Parkstad heeft 70.000 euro subsidie toegezegd, het overige draagt de gemeente zelf bij.

De promenade vormt de verbinding tussen het Schuttershuuske en de vijver. De gemeente wil de aloude allure van deze laan herstellen door meer groen en het terugplaatsen van verdwenen historische elementen. De huidige ligging blijft in stand.

Het plan is onderdeel van de nieuwe inrichting van het Schutterspark. Wethouder Hugo Janssen: "Het is een eerste grote stap, waar we natuurlijk ontzettend blij mee zijn. Maar er staat in de komende tijd nog meer te gebeuren. We werken aan plannen voor een opwaardering van de openbare ruimte en de diverse voorzieningen zodat kwaliteit van de openbare ruimte hand in hand gaat met aantrekkelijke laagdrempelige attracties".

De promenade moet volgend jaar klaar zijn. Over de verdere ontwikkeling van het Schutterspark moet de gemeenteraad zich nog buigen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties