Rondje Groeves Heerlen is wandelen met blik op de toekomst

Gepubliceerd op 20/04/2022 om 14:35
Laatst bewerkt op 20/04/2022 om 16:45

Een wandeling maken en ondertussen uitleg krijgen over de natuurontwikkeling en historie van het groevelandschap aan de rand van de Brunssumerheide. Dat kan tijdens de Open Dag bij het project 'Rondje Groeves Heerlen' op zondag 24 april. Het is één van de activiteiten van het Open Weekend van IBA.

Sinds begin 20e eeuw vindt in het gebied op de grens van Heerlen, Brunssum en Landgraaf zilverzandwinning plaats. De groeves van Sibelco en Beaujean krijgen de komende jaren een duurzame herbestemming. Het IBA-project Rondje Groeves ontsluit het groevegebied en laat fietsers de transitie van het gebied van dichtbij ervaren.

Zomer 2021 is het eerste deel van de gronden van de Sibelcogroeve overgedragen aan Natuurmonumenten. Door toevoeging van deze gronden aan de bestaande natuur in Parkstad Limburg, ontstaat er in het Heidenatuurpark (Brunssummerheide, Schinveldse bossen en Teverenerheide) meer ruimte voor planten en dieren. 

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur staat de informatiestand op de kruising van de Koolkoelenweg en de Heideveldweg in Heerlen. Laat je informeren over Rondje Groeves, wandel met Natuurmonumenten en Sibelco mee langs de Zuidplas, maak een fietstocht van 8 kilometer of doe mee met de kinderactiviteit.

Meld je van tevoren aan voor de wandeling via www.heerlen.nl/rondjegroeves

 

 


 

Reclame

Advertenties