VIDEO: Romeins badhuis opgenomen in Canon van Nederland

foto: Thermenmuseum Heerlen
Gepubliceerd op 19/01/2024 om 16:00
Laatst bewerkt op 19/01/2024 om 20:33

Het Romeins badhuis in het Thermenmuseum in Heerlen is opgenomen in de Canon van Nederland. Dat is een netwerk van musea en erfgoedinstellingen met als doel de Nederlandse geschiedenis voor het voetlicht te brengen.

Het is niet voor niets dat het Romeinse badhuis als sleutelstuk opgenomen wordt in de Canon. Het is een erkenning van de rol en betekenis van dit erfgoed in ons land. Naast dit topstuk wordt ook de kruik van de pottenbakker Lucius een sleutelstuk bij het venster van de Romeinse Limes. Deze twee museumstukken staan symbool voor de vele verhalen die Het Romeins Museum, de nieuwe naam van het Thermenmuseum na de nieuwbouw, zal gaan presenteren.

Tijdens een bijeenkomst in het Thermenmuseum in Heerlen werd conservator Karen Jeneson vrijdag benoemd tot Ridder van de Orde van de Ster van Italië. Ze kreeg die hoge onderscheiding vanwege haar onderzoek en behoud van het Romeinse badhuis. De onderscheiding werd uitgereikt door de Italiaanse ambassadeur Giorgio Novello.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties