Romée Leuchter maakt verrassende transfer naar Ajax

Foto: © Ajax Amsterdam
Gepubliceerd op 7/06/2021 om 16:00
Laatst bewerkt op 7/06/2021 om 16:11

Romée Leuchter gaat komend seizoen spelen voor Ajax. De aanvalster uit Schinveld tekent in Amsterdam een contract voor drie jaar, tot medio 2024.

Ook landskampioen FC Twente zou in een eerder stadium belangstelling hebben gehad voor Leuchter, maar die interesse werd nooit concreet.

Dat betekent dat Leuchter zaterdag haar laatste wedstrijd voor PSV Vrouwen heeft gespeeld. De Eindhovense club won met Leuchter in de basis de bekerfinale met 1-0 van Den Haag. Dit is de eerste prijs voor PSV in de historie van het vrouwenvoetbal. 

Bovendien behaalde het team van Leuchter Champions League-voetbal door tweede te worden in de Eredivisie. Ajax daarentegen eindigde dit seizoen op plek drie. Leuchter staat komend seizoen dus niet in de schijnwerpers in de Europese topcompetitie.

Leuchter begon haar voetbalcarrière op de velden van RKSV Olympia in Schinveld.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties