Romée Leuchter maakt debuut op EK en scoort

Gepubliceerd op 17/07/2022 om 19:43
Laatst bewerkt op 17/07/2022 om 20:11

Romée Leuchter uit Schinveld heeft zondag haar debuut gemaakt op het Europees kampioenschap in Engeland. De spits scoorde twee maal in het duel tegen Zwitserland.

In de 84e minuut zette ze de Oranjevrouwen van een 1-1 gelijkspel op een 1-2 voorsprong. Leuchter scoorde ook nog een keer in de extra tijd.

De afgelopen drie wedstrijden moest de Schinveldse spits genoegen nemen met een plaats op de bank. Coach Parsons liet haar in de 75e minuut van de wedstrijd invallen voor Beerensteyn.

Dat bleek een gouden wissel want Leuchter kopte in de 84e minuut de bal boven alles en iedereen uit in het doel van Zwitserland. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-4 overwinning voor de Oranjevrouwen. Daarmee is Nederland door naar de kwartfinales van het EK in Engeland.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties