Romée Leuchter krijgt Andries Jonker als hoofdtrainer bij Oranje

foto © ZO-NWS | Twitter KNVB
Gepubliceerd op 24/08/2022 om 11:06
Laatst bewerkt op 24/08/2022 om 11:14

Oud-MVV-trainer Andries Jonker begint per direct als bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. Hij heeft een contract bij de KNVB getekend tot en met het EK 2025.

Hij leidt de Oranjevrouwen, met de Schinveldse Romée Leuchter in de gelederen, voor het eerst tijdens de wedstrijden begin september, waaronder de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland op 6 september in Utrecht.

Jonker was in 2001 al korte tijd interim-bondscoach van het vrouwenelftal en heeft in zijn lange carrière ruime ervaring opgedaan als coach in het mannenvoetbal. Zo was hij onder meer trainer van Willem II, Wolfsburg en Telstar. Ook was hij bij FC Barcelona en Bayern München assistent-trainer onder Louis van Gaal. 

Tags

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties