Romée Leuchter geselecteerd voor Nederlands vrouwenelftal

Foto: © Ajax Amsterdam
Gepubliceerd op 28/11/2021 om 11:23
Laatst bewerkt op 28/11/2021 om 11:45

De Schinveldse Romée Leuchter (20) is geselecteerd voor de Oranje Leeuwinnen. Dat heeft de KNVB zondagochtend bekendgemaakt.

Leuchter wist in de afgelopen tien competitiewedstrijden acht keer te scoren. Met deze statistieken en haar optredens in Jong Oranje heeft ze indruk gemaakt op bondscoach Mark Parsons.

Leuchter maakt haar debuut in de selectie van het Nederlands vrouwenelftal. Naast de Schinveldse werden ook Eva van Deursen (Arizona State, VS), Samantha van Diemen (Feyenoord), Lisa Doorn en Nadine Noordam (beiden Ajax) en Fenna Kalma (FC Twente) bij de selectie gevoegd. Alle zes speelsters speelden ook al voor Jong Oranje.

Doordat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-2) vanwege sneeuw met een dag werd uitgesteld, staat het eerstvolgende duel al voor de deur. De technische staf heeft daarom gekozen om een aantal basisspelers te ontzien en de Jong Oranje Leeuwinnen bij de selectie te halen. Dominique Janssen, Vivianne Miedema, en Jill Roord maken daarom geen deel uit van de selectie.

De Oranje Leeuwinnen bereiden zich in Zeist voor op een oefenduel. De wedstrijd tegen Japan begint maandag om 19.40 uur en wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Reclame

Advertenties