Roemeen in Heerlen gepakt op verdenking ontvoering vrouw in Italië

Foto: iStock
Gepubliceerd op 14/12/2022 om 09:53
Laatst bewerkt op 14/12/2022 om 10:37

Een man uit Roemenië is in Heerlen afgelopen vrijdag gearresteerd op verdenking van de ontvoering van een vrouw in Italië. Het onderzoek in deze zaak loopt. Dat bevestigt Renate Peters, woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Limburg, op vragen van ZO-NWS. 

De ontvoering zou in de Noord-Italiaanse stad Brescia eind november zijn begonnen. De verdachte Roemeen werd daarna na een reis vanuit Italië op 9 december samen met de vrouw ontdekt in een pand in Heerlen en kon worden gearresteerd. Hij heeft in de afgelopen dagen vastgezeten. De vrouw is inmiddels meerdere keren gehoord door de politie. 

“Wat ik over dit onderzoek kan zeggen is dat een Roemeen in Heerlen is gepakt voor de ontvoering van een vrouw met de Roemeens-Italiaanse nationaliteit, in Italië”, legt Peters namens het OM verder uit aan deze omroep. 

“De verdachte is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zag geen ernstige bezwaren om hem nog langer vast te houden. Meer gaan wij hier op dit moment niet over zeggen”, aldus de justitiewoordvoerster. 

Peter van Geelkerken, advocaat van de Roemeense verdachte, bevestigt op zijn beurt desgevraagd de arrestatie en verdenking aan het adres van zijn cliënt. “Verder kan ik op dit moment inhoudelijk niet hierop reageren.”  

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties