Sam Verbeek
Gepubliceerd op 10/04/2021 om 19:53
Laatst bewerkt op 10/04/2021 om 23:39

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond niet weten te winnen van FC Emmen. Een rode kaart en twee penalty’s deden de ploeg van Sjors Ultee de das om: 1-3.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de voet van Lisandro Semedo. In de tiende minuut dribbelde de buitenspeler het zestienmetergebied in, maar zag zijn schot op de vuisten van FC Emmen-keeper Michael Verrips belanden.

Ook de ploeg van Dick Lukkien kreeg gedurende het eerste bedrijf een mogelijkheid om te scoren. Na ruim een half uur spelen werd FC Emmen-buitenspeler Luka Adzic diep gestuurd, maar zijn voorzet was te scherp voor spits Paul Gladon.

In de 53ste minuut werd de ban gebroken door FC Emmen. Daarbij was een hoofdrol, weliswaar in negatieve zin, weggelegd voor Roel Janssen. De verdediger maakte een overtreding in het eigen strafschopsgebied. Scheidsrechter Joey Kooij was onverbiddelijk. Hij wees naar de stip en stuurde Janssen met rood van het veld. Spelmaker Sergio Peña schoot vanaf elf meter raak: 0-1.

Ruim 35 minuten moest de Sittardse formatie, dat tegen een achterstand aankeek, verder met tien man. Reden voor Ultee om te wisselen. Met drie invallers tegelijk probeerde Fortuna het tij te keren. Samuel Moutoussamy, Dario van den Buijs en Dimitrios Emmanouilidis vervingen Semedo, Sebastian Polter en Lazaros Rota.

Fortuna had het met tien man beduidend zwaarder. Gladon leek kort na de driedubbele wissel de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. De spits stond in buitenspelpositie op het moment dat de assist verstuurd werd.

Toch kregen de Sittardenaren in het laatste kwartier steeds meer mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Mats Seuntjens bleef in de 77ste minuut sterk overeind in een fysiek duel met twee leden van de Emmen-defensie. Hij legde de bal keurig af, maar het schot van Zian Flemming werd geblokt door een andere verdediger. Vijf minuten later brak Fortuna nog een keer uit via Emmanouilidis. De Griek legde de bal randje zestien klaar voor Moutoussamy, maar zijn schot werd gepareerd door Verrips.

Daarna ontpopte de wedstrijd zich in een knotsgekke slotfase. Opnieuw via een uitbraak van Emmanouilidis werd Fortuna gevaarlijk. Dit keer koos de Griek voor eigen succes en schoot de bal in de verre hoek tegen de touwen. Echter kon de buitenspeler niet lang van zijn doelpunt genieten. In een tegenaanval liep hij een FC Emmen-aanvaller van de sokken in het eigen strafschopsgebied. Scheidsrechter Kooij aarzelde niet en legde bal opnieuw op de stip. Rechtsback Glenn Bijl schoot Emmen voor de tweede keer op voorsprong. Diep in de blessuretijd maakte Gladon het feest compleet voor de Emmenaren. Hij scoorde de 1-3.