Roda worstelt met identificatie rellende ‘onder de radar'-fans 

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 21/10/2022 om 09:23
Laatst bewerkt op 21/10/2022 om 09:42

Binnen Roda JC, de laatste tijd geteisterd door relschoppers tijdens thuis- en uitwedstrijden, overheersen zorgen over deze zogenoemde ‘onder de radar-fans’. Deze groep identificeren blijkt tot op heden erg lastig, zegt algemeen directeur Jordens Peters tegen ZO-NWS. 

Peters spreekt over “een groepje mensen dat buiten de supportersgroeperingen staat en niet met voetbal bezig is”. “We spreken met mensen binnen de supportersclubs die niet weten wie die relschoppers precies zijn. Dat weten wij dus grotendeels ook nog steeds niet. Het is lastig om daarachter te komen”, legt Roda’s clubbaas uit. 

“Na de winst op de Graafschap was het bij het uitvak prijs, na afloop bij Eindhoven ook en datzelfde geldt ook voor rellen na VVV. Het zou zomaar kunnen zijn dat dit jongeren zijn die helemaal niks met Roda hebben of waarvan mensen een stadionverbod hebben, maar die wél voor onrust buiten ons stadion zorgen. Van de vier mensen die na VVV zijn gepakt, moet eerst door de politie bewezen worden wat zij gedaan zouden hebben, daarna kun je als club pas wat”, aldus Peters.   

Een bron binnen de Supportersraad van Roda JC, waarin alle geledingen vertegenwoordigd zijn, benoemt de raddraaiers die de Kerkraadse club teisteren als “jongeren die vooral onder de radar weten te opereren”. “We hebben het hier vooral over zestien- of zeventienjarigen die zich misdragen”, zo klinkt het. 

“Die zijn soms bij geen enkele supportersclub van Roda aangesloten en kun je ook nergens via een contactpunt aanspreken. Deze ontwikkeling is zorgelijk, want je hebt geen idee wie er precies rotzooi trapt. Normaal is binnen de supportersclubs qua namen zo bekend wie er opgepakt zijn, maar dat weten wij na de rellen na de derby tegen VVV nog steeds niet.” 

Een andere bron onderstreept deze zienswijze. “Niemand heeft mij tot nu toe kunnen vertellen welke personen het precies zijn die zich hebben misdragen na de verschillende thuis- en uitwedstrijden van Roda. Dat valt op.” 


 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties