Roda wint van Jong Ajax, dankt keeper De Boer en verdediger Pierie

Gepubliceerd op 12/08/2022 om 20:44
Laatst bewerkt op 12/08/2022 om 23:52

Roda JC won de seizoensouverture vorige week in Dordrecht en wilde die lijn vrijdagavond tegen de beloften van Ajax doortrekken. Dat lukte door een strafschop, na een oliedomme handsbal van gastenverdediger Pierie, van Dylan Vente: 1-0. 

Zonder de vertrekkende Benjamin Bouchouari ging de ploeg van Jurgen Streppel op jacht naar de openingstreffer. Verder dan een afstandsschot van Vente kwam men in eerste instantie niet. De thuisclub mocht doelman De Boer aan de andere kant danken dat hij meer dan één keer goed stond te keepen, anders had Roda in het eerste bedrijf zeker tegen een (ruime) achterstand aangekeken. 

Vlak voor de thee kreeg de vroeg bij de gastheren ingevallen Mpie de kans de eerste treffer voor de Kerkraadse club te scoren, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Een klein kwartier in de tweede helft stond de eerste treffer voor de thuisploeg op het scorebord. Vente mocht vanaf de penaltystip aanleggen en de centrumspits faalde tot vreugde van de fans niet: 1-0. 

De gasten verdienden eigenlijk gezien de kansenverhouding de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Waardoor Roda JC zich, weliswaar pas na twee wedstrijden, één van de ongeslagen medekoplopers mag noemen. 

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties