Roda wint oefenpot in blessuretijd, Fortuna wint in Londen

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 29/07/2023 om 19:25
Laatst bewerkt op 29/07/2023 om 21:30

Roda JC heeft de oefenpot tegen KV Oostende met 2-1 gewonnen. Het winnende doelpunt viel in de blessuretijd. Het oefenduel was de afsluiting van de Roda JC fandag die zaterdag in en rond het Parkstad Limburg Stadion werd gehouden.

Roda was van meet af aan de betere ploeg, maar de verdediging liet een aantal keren te wensen over. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong door Bangura die vanaf afstand de bal hard in het doel van Oostende werkte.

Ver in de tweede helft kreeg KV Oostende meer en betere kansen. Dat resulteerde in vijf minuten voor het einde in de gelijkmaker door Alessandro Albanese. In de slotminuut van de extra tijd zorgde Danneels er voor dat de overwinning in Kerkrade bleef.

Fortuna speelde zaterdag in Londen een oefenduel tegen Millwall FC. Fortuna won de wedstrijd met 1-2. Millwall was de sterkere ploeg en kwam in de 24e minuut op voorsprong.

Hoewel Fortuna tegen het einde van de eerste helft aanvallende dreigender werd, kwam Millwall dicht bij de 2-0. In de blessuretijd kwam Fortuna op gelijke hoogte toen Halilovic de bal in de netten schoot.

Na rust kon Millwall op voorsprong komen via een penalty, maar Ivor Pandor wist zijn doel schoon te houden. In de 73e minuut lukt het Fortuna wel uit een penalty. Noslin scoorde uit de rebound: 1-2.