Roda wil talentvolle Bangura gaan vastleggen, gesprekken lopen

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 14/08/2023 om 18:11
Laatst bewerkt op 14/08/2023 om 18:36

Roda JC wil talentvolle spits Saydou Bangura (20), die afgelopen vrijdag succesvol debuteerde, gaan vastleggen. De gesprekken hierover met de uit Kerkrade afkomstige aanvaller lopen, bevestigt manager voetbalzaken Robbie Servais maandag tegenover ZO-NWS. 

"Bangura heeft bij Roda een soort van proces doorlopen: van langere tijd meetrainen met de selectie tot nu ook belangrijk zijn tijdens een competitiewedstrijd van het eerste elftal", legt Servais uit over de status van de spits die afgelopen vrijdag in het Parkstad Limburg Stadion een doelpunt maakte in het met 4-1 gewonnen duel met Helmond Sport. 

"Zijn ontwikkeling is gewoon goed. De gesprekken over een contract lopen nu, het eerste hebben we al gehad. Wij willen hem gaan vastleggen. Een aanbieding is nog niet gedaan, zover zijn we nog niet", aldus de technische baas van Roda JC, die aangeeft "klaar te zijn" met de selectie, mocht Bangura en ook de Belgische verdediger Lukas Beerten gecontracteerd worden. 

"Buitenkansjes zullen we altijd naar kijken, maar dan zullen er eerst spelers moeten gaan vertrekken. Er is namelijk geen financiële ruimte meer op dit moment. We hebben er bewust voor gekozen om onze selectie zo vroeg mogelijk rond te hebben, dat zorgt namelijk voor rust", aldus Servais.

Jamil Takidine en Phil Sieben hebben van Roda JC in een eerder stadium al te horen gekregen dat zij mogen uitkijken naar een andere club. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties