VIDEO: Roda wacht spannend promotietweeluik met Excelsior

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 7/05/2022 om 08:22
Laatst bewerkt op 7/05/2022 om 14:19

Roda JC heeft met een moeizame 4-3 overwinning op laagvlieger Telstar vrijdagavond de reguliere competitie afgesloten. Voor de Kerkraadse club begint nu het toetje voor promotie naar de Eredivisie. 

Met een goed gevoel aan de play-offs beginnen. Dát was het doel voor de brigade van trainer Jurgen Streppel voorafgaand aan de confrontatie met Telstar. Lang zag het daar in het Parkstad Limburg Stadion echter niet naar uit.

Spelmaker Patrick Pflücke opende met een magnifieke trap nog wel de score, maar daarna was het Giovanni die met twee treffers aan de andere kant mocht juichen: 1-2. Bensabouh vergrootte die voorsprong voor de gasten na rust zelfs met nog een doelpunt. 

De Kerkradenaren lieten het hier echter niet bij zitten en kwamen via Joppen en topscorer Vente weer langszij. In de slotminuten zorgde Pflücke via een strafschop alsnog voor de overwinning. Dinsdag speelt Roda bij Excelsior de eerste wedstrijd om promotie, waarna de zaterdag daarna het tweede duel volgt in de strijd om promotie. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties