VIDEO: Roda verliest teleurstellend met publiek op tribunes van beloften AZ

Foto: (c) ZO-NWS I Twan Senden
Gepubliceerd op 30/04/2021 om 21:12
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Eindelijk mochten er tijdens de coronacrisis na vele maanden weer toeschouwers op de tribunes van het Parkstad Limburg Stadion kijken naar Roda JC. De pakweg 1000 zorgvuldig van tevoren geteste bezoekers zagen de Kerkraadse club teleurstellend met 0-1 verliezen van Jong AZ. 

Wat hadden de spelers van Roda het gemist: de zingende fans bij opkomst van het veld in eigen stadion. Ongetwijfeld een heuglijk moment voor de geel-zwarte selectie. Het duel begon met wat kansjes over en weer. De thuisclub deelde wat speldenprikken uit en aan de andere kant deden de mannen van trainer Michel Vonk dat ook. 

Tot doelpunten leidde dit echter nog niet in het gehele eerste bedrijf. Met plaatsing voor de in Kerkrade zo gewilde play-offs qua stand op de ranglijst natuurlijk nog altijd in het achterhoofd, ging het elftal van trainer Jurgen Streppel na de thee op zoek naar de openingstreffer. 

Topscorer Patrick Pflücke had deze tot twee keer, na een voorzet vanaf de rechterkant van Dylan Vente, op zijn voet, maar hij wist gastendoelman Westerveld niet te passeren. Streppel greep een dikke tien minuten na rust in en haalde Ali Messaoud naar de kant. 

De pijlsnelle Thijmen Goppel kwam voor hem in de plaats. Kort daarna moest ook verdediger Richard Jensen naar de kant en hij werd vervangen door aanvoerder Kees Luijckx. De ervaren achterhoedespeler zag een dik kwartier voor tijd dat zijn ploeg op achterstand kwam. 

Poku werd in een pijlsnelle counter diep gestuurd en bediende Barasi op maat, die keeper Jan Hoekstra kansloos liet: 0-1. Alle pogingen om daarna nog de gelijkmaker te forceren, liepen op niks uit. Door deze thuisnederlaag trok Roda JC voor de tweede keer, na de smadelijke afstraffing vorige week in Den Bosch tegen de plaatselijke FC, aan het kortste eind. 

Advertenties