Roda verliest onnodig en haakt voorlopig af voor plek in top

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 23/10/2021 om 18:09
Laatst bewerkt op 24/10/2021 om 12:49

Wordt het aanhaken voor Roda JC in de top van de Keuken Kampioen Divisie of moet de Kerkraadse club na het duel met concurrent FC Emmen voorlopig een pas op de plaats maken? Die vraag rees in de voorbije dagen en het antwoord kwam zaterdagavond: de ploeg van Jurgen Streppel verloor (1-2), dus één van de bovenste plekken zit er vooralsnog niet in. 

De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion begon aftastend van beide kanten. De eerste echte kans was ook meteen doelpunt. Hilterman kopte namens de Emmenaren een corner hard binnen, maar Roda-keeper De Boer redde. In de rebound van Vlak was hij echter kansloos: 0-1. 

Gelijkmaker
Een paar minuten later was het aan de andere kant raak. De hardwerkende Emmers legde keurig breed op de meegelopen Vente, die daarmee zijn tweede competitiedoelpunt maakte en tevens zijn ploeg op gelijke hoogte zette: 1-1. 

Vente leek hierdoor een soort van boost te hebben gekregen, want vlak daarop had hij dé kans om de score te verdubbelen. De spits zag zijn schot echter gered worden door een katachtig reflex van de Emmen-goalie. 

Eigen doelpunt
De gastheren speelden niet eens zo slecht en probeerden aan te vallen, maar niet voor het eerst dit seizoen gaf de Streppel-brigade zelf de doelpunten aan de andere kant veel te gemakkelijk weg. Nu was het verdediger Marzo die een voorzet pardoes achter zijn eigen doelman kopte: 1-2. 

Daarmee keken de Kerkradenaren bij rust - in een duel dat onder leiding stond van de niet altijd even consequent leidende Pol van Boekel - tegen een onnodige achterstand aan, mede doordat wederom Vente stuitte op de gastenkeeper. Meteen na de thee strandde een zwabberende kanonskogel van Pflücke op de vuisten van de Emmen-keeper. 

Oud-VVV’er Peter van Ooijen had voor de Emmense ploeg de wedstrijd na een uur spelen in het slot kunnen gooien, maar zijn schot raakte tot opluchting van het thuispubliek de buitenkant van de paal. 

Invallers
Streppel besloot om met Cijntje en Jubitana twee verse krachten binnen de lijnen te brengen. Eerstgenoemde aanvaller had zich meteen onsterfelijk kunnen maken, maar zijn kopbal belandde in de handen van de keeper in plaats van tegen het net. 

Een kwartier voor tijd was Vente opnieuw kansrijk, maar zijn schot in de korte hoek raakte de buitenkant van het aluminium. Verdediger Werker werd ook nog ingebracht als stormram tijdens een slotoffensief van Roda, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. 

Reclame

Advertenties