Roda verliest met testspelers van beloften FC Köln

Foto: HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 9/07/2024 om 15:55
Laatst bewerkt op 9/07/2024 om 18:17

Roda JC verloor de derde oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding dinsdagmiddag in eigen huis van de beloften van Bundesligaclub FC Köln: 1-2. Bij de Kerkradenaren maakten de testspelers Theodoros Tsirigotis (24) en Andreas Ivan (29) speelminuten.

Tsirigotis is een transfervrije Griekse spits die laatstelijk onder contract stond bij Levadiakos in zijn vaderland. Tweede proefspeler Ivan is een 29-jarige aanvaller die een Roemeens en Duits paspoort heeft. Hij kwam afgelopen seizoen nog uit voor het tweede team van Schalke '04, hij is eveneens transfervrij.

Volgens Roda JC-manager voetbalzaken Robbie Servais zijn de testers 'spelers waarvan we tevoren denken dat die een toegevoegde waarde kúnnen hebben'. Servais: "We laten niet zomaar iemand op proef komen.” Tsirigotis en Ivan krijgen de komende tijd de kans om in Kerkrade een contract te verdienen. 

De sterke gasten uit Keulen, die uitkomen in de Duitse Regionalliga (vierde niveau), kwamen in een verzengende hitte binnen een half uur op een 0-1 voorsprong. Dit oefenduel werd overigens achter gesloten deuren in het Parkstad Limburg Stadion gespeeld.

Rondom het moment van de openingstreffer had Roda-trainer Bas Sibum zijn vleugelaanvaller Arjen van der Heide al noodgedwongen moeten wisselen vanwege een blessure. In het tweede bedrijf zetten de bezoekers twintig minuten voor tijd de tweede treffer op het scorebord: 0-2.

Kort daarna viel de na rust bij Roda ingevallen Koen Jansen (overgekomen van Jong PSV) eveneens geblesseerd uit. Enrique Peña Zauner maakte kort voor tijd nog de aansluitingstreffer met een bekeken schuiver: 1-2. 

Testspeler Tsirigotis dacht vlak voor tijd nog de gelijkmaker binnen te tikken, maar werd teruggefloten voor buitenspel.    

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties